środa, 9 marca 2011

Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Jak określiła to koleżanka z pracy - Asia - jeszcze kieliszek wina i jestem w raju. Danie to jest maksymalnie proste i maksymalnie pyszne. Szczerze polecam!

MAKARON ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I SEREM FETA

łatwe
20 minut
dla 2-3 osób

Składniki
  • pół opakowania dowolnego makaronu
  • szpinak mrożony (lub świeży)
  • ok 6 suszonych pomidorów w zalewnie z oliwy
  • kilka kostek sera feta
  • cebula
  • 4 duże ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Dodatkowo
  • łyżka śmietany 
  • łyżka sera żółtego
Do dzieła

Makaron gotujemy. Na patelni szklimy posiekaną cebulę z czosnkiem (czosnek musi być wyraźnie wyczuwalny w szpinaku). Dodajemy szpinak i smażymy aż woda z niego odparuje. W tym momencie możemy (ale nie musimy) dodać śmietanę i ser. Mieszamy, dodajemy mało soli za to spora ilość pieprzu. Pomidory kroimy w paseczki. Na talerz wykładamy porcję makaronu na makaron wykładamy szpinak, pokrojone pomidory i ser feta.

Smacznego!!!

6 komentarzy:

  1. lubie takie smaki:) smakowite jedzonko:)
    a u mnie dzisiaj tez makaron:)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam wszystkie te smaki!

    OdpowiedzUsuń
  3. doskonałe połączenie. pyszna propozycja na obiad

    OdpowiedzUsuń
  4. dzięki Dziewczyny :-) Pozdrawiam Jagienka!

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam, wprawdzie nie dodawałam nigdy fety, ale wydaje mi się, że to świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  6. faktycznie świetne połączenie składników :) takie proste potrawy często są najsmaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz, zapraszam do dalszego komentowania moich przepisów!

Pozdrawiam Jagienka!